blogsaland

Sunday, October 15, 2006

codename calimero

een geslaagde avond vrijdag tussen de collega-bloggers op codename calimero, in het antwerpse pakhuis op't zuid.. wat mij meer interesseerde dan of de 'gemiddelde (aanwezige) blogger' dan wel mannelijk of vrouwelijk is, en of ze tram 2-ers, 3-ers of vierders zijn: waarom bloggen die mensen? wat hebben ze te vertellen, te melden, wat verwachten ze van hun blog? kunnen ze ervan leven, zoeken ze een ander job, willen ze aan een date (of meer) geraken, dat soort dingen..

dat bloggen goed kan zijn voor je carriere bewezen verschillende aanwezigen met hun recente overstap naar 's lands grootste marketingboetieks.. dat het centjes kan opleveren wisten er ook verschillende te melden - al dan niet in combinatie met andere 'web-jobkes' zoals daar zijn het ontwerpen/ onderhouden van websites voor kmo's en rijkeluiszoontjes, ed.. en wie graag op de radio wil komen heeft met een veelgelezen blog ook een streepje voor, zo blijkt.. wie via het medium een nieuw lief wil zoeken was er vrijdag alvast aan voor de moeite, of dat denk ik toch..

voor mezelf toch enkele vraagstukjes weten op te lossen:
- het aantal bloggers en het aantal posts per dag/week is geen garantie voor success.. vele solo-blogs met zeer lage post-frequentie halen ruimschoots meer lezers dan enkele groepsblogs met meer-dan-eens-per-dag posters.. mensen die een consequente stijl, een specifieke en dus trouwe doelgroep, of consistent goeie 'trouvailles' kunnen voorleggen hebben steeds een streepje voor op de vanalleswat bloggers zoals mezelf..
- 'tellers' en 'tellers' is twee.. zij die echt willen weten wat er op hun site wordt bezocht, door wie en waarom, installeren meestal meerdere tellers.. deze worden bovendien gecombineerd met statistieken die de provider aanlevert, en in een enkel geval 'eigen receptjes'.. een voorbeeld van dat laatste: hoe tel je unieke bezoekers, bvb wanneer je rekening houdt met het feit dat grote bedrijven veelal van op een enkel IP-adres opereren? oplossing 1): aantal gemeten unieke bezoekers maal 4!; oplossing 2) aantal page-views gedeeld door 2; oplossing 3) aantal geplaatste cookies.. bedenkingen bij 1) dikke flauwekul natuurlijk, who are you fooling?; 2) lijkt me - gut feeling - het meest correcte; 3) sommige gebruikers laten geen cookies toe, anderen wissen ze meermaals per dag...
- waarom fulmineren de vaderlandse gazetten tegen de news-mannen van google? wat zit er echt achter? als ze werkelijk niet willen dat de content van de standaard bij google news terecht komt, waarom stellen ze dan hun robots.txt niet correct in? of een 'nofollow' metatag? er zijn waarschijnlijk tientallen manieren om eigenhandig te verhinderen dat google uw 'content pikt', waarom gebruiken ze die dan niet? => volgens welingelichte bronnen - en zo lieper er vrijdag toch een aantal rond - omdat men bij de standaard en co graag centjes zou zien van google.. plat opportunisme dus, stijl ifpi, sabam en heel de traditionele wij-hebben-de-internetkracht-te-laat-ingeschat oude mediabedrijven..

zoals iemand al reageerde: het pakhuis was wel zeer onflexibel met de afrekeningen enzo, wat onze organisator jeroen veel extra werk opleverde.. spijtig dat ook zij niet commercieel genoeg ingesteld zijn: vijftig bloggers die uw zaak gratis de hemel inprijzen lijken me beter dan dure advertenties in traditionele geprinte media.. of dan enkele bloggers die uw zaak afreken vanwege de inflexibiliteit.. bangelijk of niet bangelijk..

met dank aan de vele interessante bloggers aanwezig, ik heb weer wat meer geleerd en genoten hier en daar, hopelijk tot een volgende
denjames

0 Reaksies:

Post a Comment

<< Home