blogsaland

Wednesday, September 21, 2005

kapper-afvraging

een van de echte afvragingen die ik om de twee maand heb, is degene die gaat als volgt: Wat zegt ge tegen uw kapper?

laat me deze cruciale levensvraag verder ontleden, teneinde u zachtjes in slaap te wiegen, opdat ge voor een keer eens op tijd kunt gaan slapen:

These 1: ge kent uw kapper
mini-these 1a: ge kent uw kapper goed: ge ziet hem / haar regelmatig, en hebt dus niet de drang om de paar minuten dat hij met uw haar bezig is nog wat voort te vertellen (want ge vertelt al zoveel!). 'Focus on the hair'is dan ook het enige wat in u zou opkomen op die moment, mocht u zich toch verbaal willen bevredigen. Maar je zegt dus eigenlijk gewoon niks.
mini-these 2a: ge kent uw kapper niet zo goed: en daar is een reden voor! hij / zij heeft dan ook geen zakes met uw prive leven, dus persoonlijke dingen vertel je al helemaal niet. Oplossing: zeg misschien gewoon niks (buiten natuurlijk 'kort, niet te wild, afwerken met gel aub', alsook 'hebt u koffie?'. Dat laatste enkel waneer de stoutmoedige kapper u eerst heeft aangesproken met de platgetrapte pick-up line 'wenst u iets te drinken?')

These 2: ge kent uw kapper niet
mini-these 2a: maar het is een knappe, uw mysterieuze onbekende kapster! Ge zegt niks, en geniet in stilte wanneer ze de beroemde tandarts trukjes uithaalt stijl 'sorry, ik kon er even niet goed bij,' inderwijl haar boezem op u schouders draperende.
mini-these 2b: en ge wenst dat zo te houden, want het is een lelijke doos / een man: wat zoudt ge dan in 's hemelsnaam zeggen? Stel dat uw kapper u sympathiek vindt, en direct beste vriendjes wilt worden! Ten allen tijde te vermijden natuurlijk! Ge zwijgt als vermoordt, zelfs als ge vindt dat hij niet genoeg heeft afgeknipt, en dus eigenlijk ne profiteur is. a ja, want zo moet gij rapper terugkomen, opnieuw volle pot betalen, en hij krijgt een nieuwe kans om met u aan te pappen. Dit is traditioneel het moment waarop ge overweegt van kapper te veranderen.

altijd geweten dat ik eigenlijk Phil O'soof was!

1 Reaksies:

At 12:25 PM, Blogger tantieris zei daarop...

Zolang het niet Phil Bosmans is ... alhoewel ... alles wat Phil is, kan niet echt slecht zijn, hee !

 

Post a Comment

<< Home