blogsaland

Monday, September 12, 2005

schamp - te gek om los te lopen

uit de krant van 6 september, waarom u praatjesmakers niet kan uitstaan:


Borsten vol melk

reflex


Waar denkt u aan als u een stel blote borsten ziet? Volgens reclamemaker Wim Schamp is het verband met borstvoeding meteen gelegd. Zoals een vent bij een leeg bierglas meteen aan bier denkt. Hij gelooft het toch zeker zelf niet?


Sla er De Standaard Magazine van afgelopen zaterdag op bladzijde 33 maar op na: een hele column lang over één stel blote borsten op een zonnig strand, en geen enkele verwijzing naar borstvoeding, of het moest een omgekeerde zijn.


In Italië mag je sinds deze zomer niet meer in monokini over de stranden lopen of in zee gaan zwemmen: dat zou anders wel een geweldige promotie voor borstvoeding zijn, als je Schamp mocht geloven. Borstvoedingscijfers moeten omhoog? Ban de bikini!


Schamp is een man die in zijn werk graag voor de directe confrontatie kiest. Maar bij de jongste campagne van het Liberaal Ziekenfonds, die vrouwen wilde wijzen op het bestaan van de borstvoedingspremie (DS 3 september), deinsde hij terug.


Vrouwenborsten die klaar zijn om een baby aan te leggen? Bwèkes. Die wilde hij niet op zijn affiche zien. Zulke borsten vond hij gewoon niet om aan te zien. Maar we drukken ons iets te zacht uit. We citeren even letterlijk wat Wim Schamp daar op de VRT-televisie over zei: Zo'n vrouw ziet er niet uit. Die is kapot. Die kan het eigenlijk niet aan. Die borsten zitten vol melk en wat nog allemaal. Dan pas zou je een walgelijk beeld gaan verspreiden.


We weten niet hoeveel het Liberaal Ziekenfonds heeft betaald voor deze campagne, maar of het goed besteed geld is? Na al wat de bedenker van de campagne er zelf over heeft gezegd, lijkt het ons weinig waarschijnlijk dat zwangere vrouwen die twijfelden tussen de borst of de fles, nu voor de meest natuurlijke weg zullen kiezen. Want dan zitten je borsten vol melk en wat nog allemaal en dat ziet er niet uit, bwèkes.


Ik neem dat hier even over van de brave 'vbr' die voor dees gazet schrijft, met uw (maar misschien niet zijn) permissie. Want dat is toch te gek? Wat denkt zo een mens, zou je je meteen afvragen. Andere
afvragingen lees je hier.

1 Reaksies:

At 5:02 AM, Anonymous Anonymous zei daarop...

ik vind het ook al te gek voor woorden dat schamp de borstvoeding wil promoten, maar dan wel geen borstvoedingsborst wil gebruiken omdat dat er vies uit ziet...

da's zoals een trailerke uitzenden (op den televies) voor pakweg 't swingpaleis, maar dan wel met koen wauters in beeld in plaats van felice omdat die laatste (op den televies) zo sympathiek oogt als een beschimmelde telefoongids van het jaar '89-'90 die ge juist hebt teruggevonden in de kelder

't is simpel: dan moet ge maar geen borst willen gebruiken en iets beters vinden!

 

Post a Comment

<< Home