blogsaland

Monday, August 30, 2004

allerbeste sjokko ter wereld (det)



materialen:weegschaal/veel plastieken pottekes genre tupperware (maar minder als voor een kattre kar)/sjokkolat/boter/1 lepel met een gat in/1 pottenlikker/bloemsuiker/dees receptje (best uitgeprint als ge uwe computer niet wilt versjokkolatiseren)/glazen sjokkopottekes voor met een deksel/eikes/ne rappe mixer.. de hoeveelheden: dat hangt een beetje af van hoeveel van de allerbeste sjokko ter wereld dat ge wilt bekomen, maar meer dan één mixer is alvast niet nodig..
laat ons zeggen dat ge vier sjokkopotten wilt vullen.. in dat geval spreken we al snel over 250g boter/250g bloemsuiker/ne goeie cd van minimum 15 minuten/250g sjokkolat/4 eikes/ne goeie grote schort/4 etiketten om door uw printer te halen..

voorbereidende werken: schort aandoen! dan: bereken aan de hand van de volgende formule de verhouding melksjokklat en pure: 60/40, oftewel voor 250g: 150g melk en 100g pure.. andere verhoudingen zijn mogelijk, maar dan kunt ge onmogelijk de allerbeste sjokko ter wereld claimen: hou het dan maar gewoon bij 'zelfgemaakte sjokko naar een recept van denjames'.. (staat wel minder elegant op uw zelfgeprinte sjokkoetiketten!).. ge kunt uw eikes al scheiden, maar dat is niet strikt noodzakelijk.. zoek uit uw tupperware pottekes ene uit die ne mixer kan verdragen, en ook in de microgolfoven mag.. hebt ge dat niet, organiseer dan eerst zelf een tupperware avond (ge zult wel een week langer op de sjokko moeten wachten)

het echte werk: kapt al uw bloemsuiker in een pot die in de micro mag.. daar bij de boter, en de in stukskes gebroken sjokkolatstaafjes.. alles wat laten smelten in de micro, niet te hoog, en ook niet te lang ineens, want sjokkolat die verbrand is stink verschrikkelijk, dan kunt ge best opnieuw beginnen!.. als uwe pure (!) gesmolten is, of toch ongeveer 99%, moogt ge alles een minuutje mixen met de kloppers.. dan doet ge daar de vier eigelen bij, en nu weer een minuut kloppen.. dat zou nu een romig papke moeten worden, waar op den duur echt van die sjokkolattemousse structuur in komt.. dan rap uw kloppers afwassen, afdrogen, en het eiwit stijfkloppen in nen andere pot (afwas...).. als het écht stijf is moogt ge het eiwit beetje per beetje met de lepel (met het gat in) door de sjokkomassa scheppen.. maak maar grote bewegingen naar boven, dan komt er goed veel lucht in de massa, en dat is toch de bedoeling.. als alles goed gemengd is hebt ge normaalgezien een nogal vloeibare massa sjokko, die ge direkt moogt gieten in de vier sjokkopottekes.. efkes de rest met uwe pottenlikker bijeenzoeken, of de tupperwarepot door toevallige passanten laten aflikken.. als ge langs buiten hebt gesmost op de potjes best nu afkuisen nu alles nog warm en vloeibaar is.. als ge uwe cd waart vergeten op te zetten is het de moment om daar spijt van te krijgen, want het is afgelopen..

eindsprintje: als het warmste wat uit de sjokko is, moogt ge de dekseltjes erop schroeven, uw etiketjes erop plakken, en in de koelkast zetten (4°C).. best tussen de maaltijden in de koelkast bewaren, dan blijft hem luchtig en fris.. smakelijk..

1 Reaksies:

At 7:42 AM, Anonymous Anonymous zei daarop...

geld gratis verdienen...
oedoededa

 

Post a Comment

<< Home